Arvikautställning 2011

Gustafs kaka blev en succé i Arvika!

Lördagen den 3 september öppnade Sällskapet en liten miniexposé över författaren Gustaf Schröder på Biblioteket i Arvika. Detta var en aktivitet inom Arvikas 100-årsjubileum, där Gustaf Schröder-Sällskapet ville bidra.

Den här gången lyfte vi fram författaren Gustaf Schröder, genom att visa alla våra nyutgivna böcker och även visa Gustafs stora bredd som författaren.

Finalen blev en Schröderkväll i Hörsalen den 19 september som lockade många intresserade att lyssna på Ove Köhler.


Gustafs älsklingskaka är en mjuk pepparkaka med ansjovis. Till detta serverades givetvis naturens egna festdryck lingondricka.

Besökarna på Biblioteket var nyfikna och ville höra mera om Gustaf och hans verk. En och annan hade aldrig hört talas om Gustaf Schröder, men blev intresserade när vi berättade om den stora författaren och hans breda produktion.

Schröderkväll med Ove Köhler

Utställningen på Biblioteket avslutades den 19 september med en Schröderkväll med Ove Köhler och andra. Denna högtidskväll i Gustafs namn bjöd på mingel och även då smakprov på Gustafs älsklingskaka.

Därefter berättade Ove Köhler färgstarkt om sitt möte med Gustaf och hans dotter. Det blev en kväll med stänk av vildmark, björnar, litterära utsvävningar och inte minst minnen i Gustafs namn.

Avslutningen var en bildserie om Gustaf Schröder och hans liv.