Årsmötet 2011

Årsmötet på Kvarntorps Herrgård i god bruksanda

Som vanligt gynnades vi av vackert väder när vi höll vårt årsmöte på Kvarntorps Herrgård utanför Forshaga den 6 juni. Och alla flaggade på Gustafs födelsedag. Tillströmningen av medlemmar var stor och vi upplevde en omväxlande heldag som gick i bruksandans tecken.


Det var hit till Kvarntorps Herrgård som Gustaf kom 1847 för att ta hand om sågverksrörelsen och på gården fanns också spiksmedja och eget bränneri. Gården var välmående med en prunkande trädgård med mycket av blommor.

Idag är gården fortfarande en pampig anläggning med en stor välkomnande allé och den stora huvudbyggnaden ser imponerande ut med sina röda annex, där Gustaf hade sitt kontor och sin bostad när han bodde här.

Vi välkomnades av värdfolket Kerstin Börsholm och Öjvind Tunsbrunn, som hade gjort ett trevligt arrangemang. Vi inledde med en lunch ute på den stora gräsmattan och årsmötet hölls i Galleriet, som var en gammal loge. Stämningsfullt som det skall vara på ett riktigt Schrödermöte.

I lokalerna hade också Sven Lord med assistens av Magnus Wiberg gjort en miniutställning över Herman Falks prylar; det var vapen, dagböcker, fotografier och en björnskalle. Ett uppskattat inslag.(t.h).

Som seden bjuder satte vi också upp en skylt på Kvarntorp, som ett minne av Gustafs närvaro. Skylt nummer 15 sitter nu monterad på den byggnad där Gustaf bodde och arbetade. Ordförande Lars Mebius och värden Öjvind Tunsbrunn är nöjda över resultatet.

Efter årsmötet blev det färd till Flottningsmuseet vid Dyvelsten, där vi fick oss till livs Klarälvens flottningshistoria med alla dess inslag av vedermödor, storslagenhet och flottarromantik.

Det blev en uppskattad heldag i bruksandans tecken.